Activiteiten

Ontdek welke activiteiten Kunstuitleen Zwolle aanbiedt

Dag van het Kunstsieraad

Met de bedoeling het hedendaags sieraad onder de aandacht te brengen introduceerde Kunstuitleen Zwolle, geinitieerd door Lieke Bijkerk, in 1990 het Kunstsieraad van het Jaar onder de naam 'Open Dag-sieraad'. Voor de eerste keer gaf Kunstuitleen Zwolle een kunstenaar opdracht om een sieraad in oplage te ontwerpen en uit te voeren. Dat bleek een overweldigend succes, waardoor dit is uitgegroeid tot een ware traditie. In de jaren die volgden hebben veel belangrijke ontwerpers voor Kunstuitleen Zwolle een sieraad gemaakt.

Inmiddels zijn we 27 jaar, 27 ontwerpers én 27 sieraden verder. Wil je weten hoe de sieraden er door de jaren heen uit zagen? Kijk dan hier onder!

Exposities

Bij Kunstuitleen Zwolle zijn er altijd verschillende exposities te bezichtigen, waarbij verschillende kunstenaars hun werk tentoonstellen. De exposities variëren van design tot sieraden tot glaswerk. Kijk in het expositie overzicht voor actuele of aankomende exposities.

Educatie

Cultuureducatie speelt een belangrijke rol in het bereiken van een jong en nieuw publiek. Door jongeren al op vroege leeftijd vertrouwd te maken met hedendaagse kunst wordt de basis gelegd voor toekomstige cultuurdeelname. Hierdoor wordt de acceptatie en beleving van eigentijdse cultuur vergroot. Onder educatie voor kinderen en jongeren vallen diverse activiteiten zoals een kunstuitleenkennismaking, kunstuitleen schoolabonnement of workshops. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs of neem contact op via 038 421 61 18.